Limonina dieta

Sodoben način življenja nas z obilno ponudbo in različnimi razvadami, kot so prenajedanje, nezdravo prehranjevanje s preveč maščobami, sladkarije, hitra hrana, beli sladkor, obilni in neredni obroki, alkohol, kajenje, droge in pomanjkanje gibanja vodi do zakisanosti in zastrupljenosti telesa ter različnih zdravstvenih težav. Ob vsej obilni ponudbi hrane se zdi, kot da smo pozabili, da človek lahko krajši čas preživi tudi brez hrane.

Limonina prečiščevalna dieta

Limonino dieto je pred več kot 40 leti iznašel naravni zdravilec Stanley Burroughs, ob dolgoletnem sodelovanju in raziskavah pa je nastala limonina dieta Neera takšna kot jo poznamo danes. V zadnjih 40 letih jo je preizkusilo na tisoče in tisoče ljudi po vsem svetu in večina je tako navdušena nad učinkom, da limonino dieto ponavlja vsako leto.

Limonina dieta omogoča telesu, da za nekaj dni razbremeni prebavni trakt s postom in izloči iz telesa odvečne in škodljive snovi. Če je vnos toksinov večji od izločanja preko ledvic, jeter in pljuč, pride do kopičenja toksinov v telesu, kar posledično privede do slabega počutja in zdravstvenih težav.

S postenjem se telo spočije, energijo, ki jo privarčuje pri prebavljanju hrane pa vloži v razstrupljanje in obnovo celic in tkiv. Glede izvedbe limonine diete poznamo več metod izvajanja, med vsemi pa je najučinkovitejša tako imenovana Švicarska verzija, kjer gre za 6-10 dnevno postenje ob pomoči napitka iz drevesnega sirupa Madal Bal - Neera, limoninega soka, ščepca kajenskega popra in vode.

Priprava napitka za post

Napitek za post pripravimo iz 2 jedilnih žlic sveže stisnjenega limoninega soka, 2 jedilnih žlic drevesnega sirupa Madal Bal, ščepca kajenskega popra ter 3 dl vode. Dnevno spijemo vsaj 6 kozarcev tako pripravljenega napitka. Naenkrat lahko pripravimo tudi dnevno količino napitka. Napitek pijemo enakomerno skozi ves dan, ko se začne oglašati občutek lakote ali pomanjkanje energije. Priporočljivo je slediti času dnevnih obrokov. Dnevno moramo zaužiti najmanj 2 litra napitka. Poleg napitka lahko pijemo še vodo ali zeliščne čaje (meta). Skupno zaužijemo vsaj 3 litre tekočine (čaji, voda, napitek iz drevesnega sirupa Madal Bal) na dan.

Vitamini in minerali

Napitek oskrbi telo s pomembnimi vitamini in minerali - naravnim vitaminom C, vitamini B kompleksa, natrijem, kalijem, kalcijem, magnezijem, železom in cinkom kot tudi z energijo v obliki ogljikovih hidratov (približno 40 kcal/kozarec). Z malo truda in volje je lahko zdržati pet do desetdnevni popolni post, ki razbremeni telo odvečnih toksinov in povrne izgubljeno ravnovesje in dobro počutje.

Drevesni sirup Madal Bal Neera

V zadnjih 40 letih se je naravni drevesni sirup Madal Bal Neera po celem svetu uveljavil kot zlati standard za izvajanje prečiščevalnih postov in limonino dieto. Sprva se je za prečiščevalno dieto uporabljal le javorjev sirup, ki pa ni zagotavljal tako širokega spektra mineralov pomembnih za postenje. Plod petletnih raziskav in tisočerih testov je Madal Bal-ova mešanica naravnega drevesnega sirupa Neera, ki sestoji iz sirupa kanadskega javorja in sirupa petih različnih vrst palm JV Azije.

"Zelo pomembno je, da po postu naredimo 2-3 dnevni prehod do polnih obrokov
in nato nadaljujemo z uravnoteženim uživanjem zdravih obrokov,
v nasprotnem primeru se nam bodo stari grehi kaj hitro povrnili."

Če želite naročiti naravni drevesni sirup Madal Bal za izvajanje limonine diete kliknite TUKAJ.