Čas je za limonino detox prečiščevalno dieto

Limonina prečiščevalna dieta

Sodoben načinu življenja  nas zavaja z obilno ponudbo in raznimi razvadami, kot so nezdravo prehranjevanje s preveč maščobami, sladkarijami, hitro pripravljeno hrano, obilnimi in nerednimi obroki, z uživanjem alkohola, premalo gibanja. Pozabili smo, da človek lahko krajši čas preživi tudi brez hrane. Zato omogočimo telesu, da za nekaj dni razbremeni prebavni trakt s postom in izloči iz telesa odvečne in škodljive snovi. Če je vnos toksinov večji od izločanja preko ledvic, jeter in pljuč, pride do kopičenja toksinov v telesu, kar posledično privede do slabega počutja in zdravstvenih težav. S postenjem se telo spočije, energijo, ki jo privarčuje pri prebavljanju hrane pa vloži v razstrupljanje in obnovo celic in tkiv.

Post hujšanje detox telesa postenje detox napitki prečiščevalna dieta postenje s sokovi

V svetu je že dolgo uveljavljena limonina prečiščevalna (detox) dieta, ki jo je pred več kot 40 leti iznašel naravni zdravilec Stanley Burroughs. Ponekod je bolje poznana pod imenom očiščevalna Neera dieta, saj gre za postenje ob pomoči napitka iz naravnega drevesnega sirupa MADAL BAL - NEERA®, limoninega soka, ščepca pekočega kajenskega popra ter vode. Najpomembnejša sestavina diete poleg limon je drevesni sirup Madal Bal-Neera®. Med njegovimi prednostmi je tudi izjemno hitra in enostavna pripravo napitka za dieto. Naravni drevesni sirup Madal Bal Neera, vsebuje tako minerale kot tudi elemente v sledovih. Podjetje Madal Bal je dolga leta razivjalo posebno mešanico sirupa Neera iz kombinacije drevesnega sirupa kanadskega javorja in palminega sirupa. V sestavi drevesnega sirupa Neera je samo naravni sok izbranih dreves, ki se ga nežno obdeluje brez uporabe kemikalij. Sirup Neera je osnova zdravilnega posta in idealen za aktivne ljudi, ki želijo ostati telesno aktivni in fit tudi med postom oz. dieto.

Tudi napitek, ki ga uporabljamo pri limonini dieti oz. postu Neera je sestavljen iz izključno naravnih sestavin: drevesnega sirupa, limone, kajenskega popra in vode. Napitek je okusen, ajurvedsko uravnotežen in primeren za vsakogar. Limonina dieta z drevesni sirupom Neera je eno najbolj priljubljenih metod očiščevalnega posta oz. očiščevalne diete na svetu. Dieto Neera je uspešno izvedlo že več kot 100.000 ljudi v 47 državah po svetu z velikim zadovoljstvom in učinkovitostjo.

Sirup post detox telesa postenje s sokovi sirup za hujšanje dieta z javorjevim sirupom razstrupljanje telesa javorjev sirup za hujšanje

Priprava na očiščevalno dieto v 5-ih korakih:

  1. korak - Določite začetni datum in čas trajanja diete. Najboljše je, da začnete v petek ali soboto, da imate čas in počitek za začetno spremembo. Če imate priložnost, začnite postiti na dan polne lune. Ko se luna umirja se boste lažje postili.
  2. korak - Pridobite sestavine in ustvarite zalogo za pripravo pijače v času posta:

- 1-2 litra sirupa Neera - odvisno od trajanja posta

- Limone - po možnosti organska kakovost

- Kajanski poper

- Voda, poskrbite za kakovostno, negazirano vodo, še bolje izvirsko ali energetizirano.

- Himalajska sol za črevesno izpiranje.

- Ajurvedska mešanica Triphala ali blagi odvajalni zeliščni čaji iz lekarne.

  1. korak - Duševna priprava

Psihično in čustveno se pripravite na očiščevalno postenje, da bo dieta potekala čim bolj prijetno.

  1. korak - Lahka hrana zadnji dan pred začetkom

Zadnji dan pred začetkom diete jejte po možnosti samo lahko in naravno hrano. Zelo primerna je surova hrana - solate in veliko sadja. Zvečer pojejte samo lahko juho, pred spanjem pa si pripravite skodelico blagega odvajalnega čaja.

  1. Gremo - Prvi dan očiščevalne diete se lahko začne

Javorjev sirup post detox telesa razstrupljanje telesa sirup za hujšanje limonina dieta sirup za hujšanje

Zdaj ste pripravljeni. Prvi dan lahko pride, in takole izgleda vaš dnevni program:

Zjutraj - napitek za čiščenje črevesja, takoj ko vstanete počasi spijte 1 liter tople vode v katero ste dodali 2 mali čajni žlički himalajske soli (eventuelno tudi morske, nikakor pa ne običajne kuhinjske soli)

Priprava napitka za očiščevalno dieto - Napitek pripravimo iz 2 jedilnih žlic sveže stisnjenega limoninega soka, 2 jedilnih žlic drevesnega sirupa Madal Bal, ščepca kajanskega popra ter 3 dl vode.

Dnevno spijemo vsaj 6 kozarcev tako pripravljenega napitka. Naenkrat lahko pripravimo tudi dnevno količino napitka. Napitek pijemo enakomerno skozi ves dan, ko se začne oglašati občutek lakote ali pomanjkanje energije. Priporočljivo je slediti času dnevnih obrokov. Dnevno moramo zaužiti najmanj 2 litra napitka. Poleg napitka lahko pijemo še vodo ali zeliščne čaje (meta). Skupno zaužijemo vsaj 3 litre tekočine (napitek Neera, čaj + voda). (Slanica za čiščenje debelega črevesa ni vključena!)

Detox telesa post detox telesa bio detox razstrupljanje postenje prečiščevalna dieta

Napitek oskrbi telo s pomembnimi vitamini in minerali - naravnim vitaminom C, vitamini B kompleksa, natrijem, kalijem, kalcijem, magnezijem, železom in cinikom kot tudi z energijo v obliki ogljikovih hidratov (približno 40 kcal/kozarec).

Zvečer čiščenje črevesja - Pred spanjem popijte skodelico blagih odvajalnih čajev (po izbiri) ali pa opravite čiščenje črevesja s klistirjem ali črno soljo (v primeru, da ste vzeli črno sol ostanite v bližini wc-ja vsaj 1 uro). Čiščenje črevesja je zelo pomembno, saj se sicer lahko počutite slabo, ker se metabolični toksini absorbirajo iz črevesja.

Z nekaj truda in volje boste lahko izvedli klasičen Neera 7-10 deset dnevni očiščevalni post, ki bo razbremenil in očistil vše telo strupov, kot tudi odvečnih kilogramov ter povrnil izgubljeno čustveno ravnovesje in dobro počutje.

V kolikor se vam to zdi pretežko lahko izvedete kratko očiščevalno dieto, ki traja 3-5 dni. Najmanj vztrajni pa se lahko postijo le 1 dan tedensko ali pa preiskusijo tako imenovano lahkotno špansko varianto pri kateri 1-2 obroka dnevno nadomestite z Neera napitkom.

Za več informacij in naročilo naravnega drevesnega sirupa Madal Bal - Neera, kliknite na povezavo TUKAJ.